Kjell Höglunds Den förbjudna boken  
Den katolska kyrkan hade en officiell lista över bannlysta böcker: Index Librorum Prohibitorum (index över förbjudna böcker). Listan över fransmän inkluderade Descartes, Montaigne, Pascal och Voltaire - men märkligt nog inte den vida mer revolutionäre Nostradamus. Utan tvivel skyddades han av sitt dunkla uttryckssätt. Ironiskt nog har detta dunkla sätt att skriva gjort hans bok Prophéties så hemlighetsfull och otillgänglig att den kan sägas vara den mest förbjudna boken av alla.  
 
 
Nostradamus levde i en tid då kyrkan och inkvisitionen hårt straffade de som hade avvikande eller revolutionära idéer. För att överleva var han därför tvungen att uttrycka sig mycket dunkelt och poetiskt om sina märkliga uppenbarelser, och sina allra märkligaste och farligaste meddelanden var han tvungen att gömma i sina verser så att de bara kunde läsas med hjälp av en hemlig kod.
     Det är först nu som vi kan hitta denna kod och på allvar börja förstå Nostradamus mystiska verser. Anledningen är att hans profetior handlar om tiden kring det stora sekelskiftet (le grand siècle), alltså om vår egen tid.
     Kjell Höglund kommer här den gömda koden på spåren, och den visar sig utgöra ritningen till ett hemligt profetiskt byggnadsverk av ord och bokstäver. Tillsammans formar Nostradamus verser en jättelik pyramid där spådomar ligger gömda i olika plan och för första gången kan vi nu följa i siarens fotspår genom dessa dunkla korridorer, där hans dolda meddelanden framträder längs väggarna.
     Den förbjudna boken är en poets vandring genom en mycket poetisk bok, och en omskakande färd ner genom pyramidens hemliga gångar och kammare, där både skrämmande och fantastiska meddelanden om vår egen tid och vår närmaste framtid uppdagas.

 

Ladda hem Den förbjudna boken  
 
 
 
För att kunna läsa eller skriva ut Den förbjudna boken behöver du en senare version Adobe Acrobat Reader. Den senaste versionen av programmet finns att hämta här:

 
Alla synpunkter på Den förbjudna boken är varmt välkomna
lugnarevatten@gmail.com