Månadsmeddelande nr. 11 - April 2001.

Nåja. Jag har ägnat halva dagen åt att titta på gamla disketter i hopp om att hitta nåt jag kan använda som månadsmeddelande men förgäves. Datorn klagar hela tiden på att det är för lite minne så jag måste stänga av och starta om. Eller så måste jag vänta och vänta medan den laddar in quarkXpress innan det äntligen kommer upp nåt oanvändbart. Eller också säjer den att den inte kan visa det och det eftersom det och det programmet som skapade det och det inte kunde hittas. Det är bara att medge. Jag är inte uppdaterad. Enklast att ge upp.
    Den senaste veckan har jag varit förkyld som ett hjälplöst murmeldjur. Nu har också den närmaste omgivningen slungats in i den mystiska sjukdomen för vilken ingen bot annat än tiden gives. Själv är jag idag äntligen något bättre. Jag har sovit i två dygn för att försöka återfinna verkligheten. Kanske har tricket lyckats. Det sannolika är väl att virussvärmen lämnat mej för att parasitera vidare hos de jag kommit i kontakt med. Sålunda visar sej människan vara endast en tillfälligt levande transformatorstation för universums virushopar. Eller är det måhända vi människor som är ett virus som hastar från planet till planet i ett desperat försök att leva vidare medan de himlakroppar vi tillfälligtvis passerar drabbas av feberfrossa? Tanken är både uppmuntrande och skrämmande.
    Annars har vi tappra ägnat slumpvis erhållen ledig tid till att mixa skivan. Vi närmar oss något slags slutresultat men eftersom vi nu allesamman är förkylda så har vi tänkt oss att den närmaste månaden bo i en gigantisk termos som vi placerat på planeten Mars. Vi vet inte riktigt varför men vi hoppas det hjälper. Det finns dom som påstår att NASA fotograferat ett mänskligt ansikte skulpterat i berglandskapet på Mars och dessutom flera pyramider. Frågan är bara vad det har med saken att göra. Kalla det en feberdröm.
    Tolv grader varmt idag. Äntligen vår? Gärna för mej. På mitt skrivbord ser jag "Påven Johanna" av Donna Woolfolk Cross, "Sju år i Tibet" av Heinrich Harrer och "The White Goddess" av Robert Graves. Vilken dåre skulle med berått mod läsa sådana böcker? Jag hoppas det inte är jag. Imorgon ska jag till Stockholm för att fotograferas för en tidskrift. Även förra måndagen var jag i Stockholm för att fotograferas. Jag undrar om det var då jag blev förkyld? Där var i alla fall massvis med musik- och textskrivare som ställdes upp på en trappa för att bli till en bild. Jag hamnade strax intill Povel Ramel och vid lunchen satt jag vid samma bord som Joey Tempest eller hur det nu stavas. Han var mycket trevlig. Så ibland har det sina ljusa sidor att hålla på med musik. Där var så mycket kändisar och halvkändisar så att det stod härliga till. Inklusive Benny Andersson. Varför jag nämner detta vet jag inte. Jo, det var för att jag ska fotograferas imorgon. Var dag har nog av sin egen plåga. Även medan vi mixade blev jag fotograferad eftersom det kom in en fotograf som ändå skulle fotografera Anders Burman, den legendariske producenten. Så då blev jag också fotograferad. Då ramlade det ner en glaspärla på golvet. Det kunde inte fotografen förklara. Inte jag heller. "Så är det när man fotograferar Kjell Höglund" sa Håkan Lagher som intervjuade Anders Burman. Inte för att det var särskilt mycket till förklaring när man tänker efter. Dessutom finns det dom som påstår att svepningen i Turin är världens forsta fotografi, utfört av Leonardo da Vinci. Jag har också en teori om da Vinci. Om man tittar på hans Mona Lisa ser man att bakgrunden förefaller vara målad från toppen av ett berg. Äsch, jag orkar inte dra den teorin just nu. Ni skulle i alla fall inte tro mej.
    Därmed har jag berättat några intetsägande episoder ur mitt meningslösa liv. Vilket varken gjort läsaren lycklig eller världen bättre. Men ni får tänka på att jag är sjuk. Och med tanke på att inte ens datorn kan leverera nåt läsvärt. Den har väl också drabbats av virus, just nu på väg att mellanlanda i en termos på planeten Mars. Se det som en feberdröm.  

Tillbaka till Övriga månadsmeddelanden