Månadsmeddelande 50. Juli 2004.

Nu är det sommar, nu är det sol!


 
Häromsistens på Filosofernas Klubb gjorde vi en intressant observation. En man satt vi ett närliggande bord och åt mat. Han drack också tror jag tre snapsar, två starköl, kaffe och två likör. Under tiden pratade han vid tre tillfällen i sitt cigarrettpaket som om det vore en mobiltelefon. Besynnerligt. Vad ska detta betyda? Var det en protest mot mobilpratandets grepp om människorna? Drev han med oss? Hade han en skruv lös? Senare visade det sej att samme man en annan dag suttit på ett kafé och pratat i sin cigarrettask. Mysteriet tätnar till en ogenomtränglig dimma.

Bo Öh frågar i Gästboken om Sven Holm. Känner jag Holm rätt dyker han nog upp igen när vi minst anar det. Den mannen vet man aldrig var man har. En hare ligger i flera timmar intill stenbumlingen på gräsmattan utanför mitt fönster. Stenen liknar vagt en liggande tjur. Jag tänker på stjärnbilderna Oxen och Haren som finns framför Orion på stjärnhimlen. Något svar har dessvärre ännu inte inkommit från Regeringen angående kung Sunes och min förfrågan om Eu-stöd för vårt vindrickande. Vi funderar nu på att ansöka om högkostnadsskydd. När vi druckit för tusen kronor borde resten av årets vinkonsumtion rimligen vara gratis, menar vi. Sune har nu åkt upp till fjällen för att fiska. Det gör han varje år med sina goda kamrater. När Sune fiskar står fantomen stilla. Vi kan inte nå honom via mobilen. Sune är ingen telefonmänniska. På jobbet har man gett Sune en mobil för att kunna få tag på honom. Men han ger högaktningsfullt fan i att sätta på telefonen. "Så ska dom döskallarna tas" förklarar han belåtet. Se där en vardagshjälte i det riktigt stora formatet.

Det har äntligen blivit lite sommarvärme. Jag har varit i Stockholm några dagar och spelat på ångbåten Blidösund. Jag känner mej trött och hängig och har svårt att frammana någon entusiasm inför livsgåtans lösning. "Farbror Döden är ingen kul kille" säjer jag av någon outgrundlig anledning till Johan och Olle där vi sitter i ångbåtens för och dricker öl bortåt tolvsnåret på natten. Det är fortfarande ljumt i luften och det kungliga slottet är ännu inte ombyggt till bostäder för de hemlösa. När ska det projektet äntligen sättas igång?

Mobilmysteriet rasar vidare på Filosofernas Klubb. Igår kom en göteborgare släntrande och försökte få kontakt med två damer vid ett närliggande bord. Det dröjde inte länge förrän sällskapet tappade en mobiltelefon i ett fyllt ölglas. "Det finns alltid något nytt att uppleva" sa L, förundrad inför livets mångfald."Den där varianten har jag faktiskt aldrig skådat förr." Mannen som använder sitt cigarrettpaket som mobiltelefon har dock inte återvänt. L berättar att han notererat att ett Marlboropaket tydligen inte fungerar. Uppenbarligen ska det vara Camel. Har cigarrettkonkurrenterna noterat Camels listiga drag i kampen om kunderna? Rök en Camel och ring gratis. Ta ett bloss och ring en kamel. Vi försöker få kontakt med Sune genom att släppa en mobil i ett fyllt ölglas. Försöket misslyckas. S försöker ringa Sune genom att använda snusdosan som telefon. Även detta misslyckas. Någon läser i tidningen att Mona Sahlin glömde sin mobil på en toalett. Upphittaren ringde Göran Persson och frågade vad Sveriges utrikesminister heter. "Han muttrade lite men svarade i alla fall på frågan" säjer upphittaren till tidningens utsände.

Jag är trött och orkar inte skriva mer.

 
 
 

Tillbaka till Övriga månadsmeddelanden