Brända skepp - Samlade verk 1965-1987
(sångbok, Atlantis Grammofon, 1987)
 
Brända skepp är en sammanställning av texter till alla Kjell Höglunds sånger. Boken gavs ut 1987 och täcker alla utgivna sånger fram till och med det året.
Sångerna presenteras i kronologisk ordning komplett med texter och ackord. Till de flesta texter finns också några av Kjells egna kommentarer kring sången. Boken innehåller dessutom texter och ackord till 45 sånger som inte funnits utgivna på någon skiva.
Många av Kjells handskrivna utkast och manuskript återges och man kan studera flera verser och textversioner som aldrig nådde den färdiga skivan. (208 sidor)
(ISBN 91-7810-884-5)
Magnum Opus
(poetisk roman, Hägglunds, 1991)
 
Tisdagen den trettonde maj 1986, klockan fyra minuter i två på eftermiddagen i en etta med kokvrå på Söder i Stockholm, sätter sig Kjell Höglund ner vid en elektrisk skrivmaskin för att skriva en bok. På midsommardagen samma år är han klar.
Det är som om skiljeväggarna i hjärnan rasat samman. Resultatet är ett sagolikt kalejdoskop av allt mellan himmel och jord, sammanvävt till en sällsam syntes av en bakomliggande poetisk vision.
Den fysiska materien ter sig mer och mer som ett elektromagnetiskt interferensfenomen. Materien upplöses i elektrisk rörelse. Världen börjar likna en tanke... (125 sidor)
(ISBN 91-7123-010-6)
Det sicilianska sigillet
(mytologiska betraktelser, Internet, 1997)
 
Mytologiska betraktelser över hur jag hittade
den Försvunna Förbundsarken,
den Heliga Graal,
det Sjunkna Atlantis,
Framtidens Kraftkälla och
Egyptens Hemliga Skrifter
(155 sidor)
Ladda hem Det sicilianska sigillet
Genomträngningen
(Internet, 1999)
 
Han gick upp på vinden till sitt hyreshus och letade rätt på luckan som ledde till taket. Det fanns en stege vid luckan och han klättrade upp och klev ut.
Det var en strålande vacker sommardag och det första han fick syn på var Johanneskyrkan som reste sitt väldiga torn på en höjd i närheten.
Han föll upp i luften och steg som en ballong, hela tiden skrattande som en galning. Aldrig har väl en märkligare händelse utspelats i Stockholm än när denne skrattande man gick till väders.
(129 sidor)
Ladda hem Genomträngningen

Den förbjudna boken - en ny teori om Nostradamus profetior
(Internet, 2000)
 
Den katolska kyrkan hade en officiell lista över bannlysta böcker: Index Librorum Prohibitorum (index över förbjudna böcker). Listan över fransmän inkluderade Descartes, Montaigne, Pascal och Voltaire - men märkligt nog inte den vida mer revolutionäre Nostradamus. Utan tvivel skyddades han av sitt dunkla uttryckssätt. Ironiskt nog har detta dunkla sätt att skriva gjort hans bok Prophéties så hemlighetsfull och otillgänglig att den kan sägas vara den mest förbjudna boken av alla. (247 sidor)

Ladda hem Den förbjudna boken

Det snöar i Edens lustgård
(Kjell Höglund och Maria Sewerin, Bokförlaget Mormor, 2005)
 
Det snöar i Edens lustgård är en fristående fortsättning på Brända skepp (1987). Boken omfattar de fem senaste skivorna Ormens år, Höglund forever, Inkognito, Kryptonit och Pandoras ask som släpps till våren 2006. (160 sidor)
(ISBN 91-975849-2-4)

Mer information


Övriga skrifter:
Sarkofagen från Cararra
En deckarnovell av Kjell Höglund. Först publicerad på Atlantis hemsida.

Det finns något bortom bergen...
En intressant betraktelse från Kjell kring en av hans favoritböcker, James Hiltons klassiker Lost Horizon

När juldagsmorgon glimmar
En spännande deckarnovell från ett julfirande Västerås.

Häxan på Djäkneberget
En spännande påskdeckare av Kjell

Mälarpiraten
En spännande sommardeckare av Kjell

Djävulens kedja
En mytologisk höstdeckare av Kjell

Mumiens förbannelse
Aquapuls - framtidens energikälla
Två märkliga betraktelser av Kjell Höglund. Dessa publicerades först på Atlantis hemsida och dök sedan upp som kapitel 1 resp. kapitel 10 i "Det sicilianska sigillet".